Следвайте ни

Женската банда ограбила близки на Ердоган

Арестуваните у нас за грабеж на 10 000 000 турски лири осем молдовци нападнали семейство, приближено на турския президент Ердоган. Това твърдят разследващите от съседната ни държава, съобщиха източници на "Марица".

Във вторник вечерта шестима от задържаните заявили пред Хасковския окръжен съд, че желаят доброволно да бъдат предадени в Турция. Те са Анна Аузкова, Александър Ариков, Георг Добриоглу, Аделина Аши, Татяна Тазамали, Надежда Каткова. Предстоят процедури по физическото им екстрадиране.

За другите двама - Надежда Патели и Иван Гризан, нашите магистрати са поискали допълнителна информация от издирващата ги държава. Делото за екстрадирането им е насрочено за 9 юли.

 Групата бе арестувана в Любимец. Турция ги издирва с червен бюлетин на Интерпол   по обвинение, че нападнали в дома им, били, завързали и ограбили семейство от град Ескишехир. Задигнатите пари и имущество са на стойност 10 000 000 лири.

Задържаните отричат да имат нещо общо със случая, като твърдят, че не знаят къде се намира град Ескишехир, който е административен център на едноименния вилает в Северозападна Турция.

Според разследващи бандата нахлула с маски в чуждата къща и нанесла телесни повреди на пострадалите. Това станало на 19 май т.г. Както вече "Марица" писа, в края на май осмината бяха задържани за 72 часа в Любимец с постановление на Окръжната прокуратура./Марица

 

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори?