Следвайте ни

Жената с хероин за 90 000 лв. е зависима, помагачът й – наркотърговец   

viber icon

Жената, която пробва да внесе у нас кило хероин в пакети, залепени с тиксо за тялото й, е наркозависима. Купува и продава наркотици. Това стана ясно на днешното заседание на хасковския окръжен съд, на което й бе наложена марка „задържане под стража“. В ареста остава и пловдивчанинът, до който е трябвало да стигне дрогата, реши съдът. Той има предходно осъждане, като освен това от собствените му обяснения става ясно, че от известно време реализира доходи от продажба на наркотични вещества. Той е обвинен в подбудителство и съучастничество. 

Както по- рано съобщихме, жената бе задържана на Капитан Андреево, след като при проверка се оказа, че носи 3 пакета хероин за 90 000 лв., запелени с тиксо по тялото й. 

За да ги остави в ареста, съдът взе предвид и тежестта на извършените деяния, както и наведените твърдения за участие на други лица в извършваната контрабанда, прецизната организация на планираното пътуване като част престъпната дейност, също се взеха предвид от съдебния състав.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в 3 - дневен срок. 

 

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?