Следвайте ни

Жена от Стамболово с К-19, върнала се от Нидерландия 

viber icon

Сред новите 23 лабораторно потвърдени случаи на ковид-19 в страната има и един в Хасковска област. Позитивна за вируса е жена на 44 години от община Стамболово. Тя е пристигнала със самолет от Нидерландия на 8 май и на 9 май е постъпила в Инфекциозно отделение на МБАЛ Хасково с грипоподобни симптоми. Работи се по установяване на контактните ѝ лица, съобщиха от областния щаб.

Вчера са направени общо 8 проби за наличие на коронавирусна инфекция, седем са отрицателни. Сред тях е първа отрицателна контролна проба на 15-годишното момче, което се завърна от Нидерландия, заедно със сестра си и майка си на 26 април. Момчето е изписано от болницата и е поставено под 28-дневна домашна карантина. 

С това общият случай на болни, завърнали се от Нидерлания в Хасковска област става 16, от общо регистрираните 27 случая в региона. 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

777

12.05.2020 | 13:00

Трябва да си пълен де_ л за да ходиш в западна държава в момента. Слугите тепърва ще сеят нова вълна от зарази

Отговори
3 0

Анастасия

12.05.2020 | 10:49

Нидерландия от кога не е Холандия на български?

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Къде бихте почивали това лято?