Следвайте ни

Жеко Ангелов стана „Почетен гражданин“ на Харманли

viber icon

 Жеко Ангелов  е „Почетен гражданин“ на  Харманли. Той бе отличен за приноса му в сферата на автентичната народна музика в град Харманли на тържествената сесия  от кмета Мария Кирковa.

На церемонията бяха връчени и благодарствени грамоти и плакети на медиците на първа линия в борбата с пандемията от община Харманли. А на тържествената сесия по повод празника на града гост бе областният управител д-р Стефка Здравкова.

Празничният ден започна с тържествена Света литургия и молебен за благопреуспяването на Харманли, отслужена в църквата „Св. Атанасий“ от Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан. Празникът продължи с тържествена сесия на Общински съвет Харманли в Културния център. Там слово към жителите на Харманли отправиха кметът Мария Киркова, председателят на Общински съвет Йордан Малинов, областният управител д-р Стефка Здравкова, общински съветници и представители на неправителствени организации. 

В обръщение към жителите на града областният управител заяви, че благодарение на политиките, водени от правителството и местната администрация, през последните години Харманли е получил възможността да реализира множество дългоочаквани проекти, които са допринесли за превръщането му в един по-благоустроен и по-модерен град.

Тя поздрави кмета на града Мария Киркова за енергията и всеотдайността, чрез които се справя с предизвикателствата на днешния ден и не спира да работи за Харманли.  

Областният управител поздрави и жителите на общината като освен здраве пожела и повече вяра. „Изминалата година бе трудна, загубихме много скъпи за нас хора – близки, колеги и приятели. Но днес отново сме заедно и вървим напред в името на нашия град, в името на Харманли!“ 

Празничната сесия завърши с изпълнение на „Харманлийските славеи“, чийто ръководител е новият почетен гражданин на Харманли Жеко Ангелов.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Чучулига

Чучулига

05.05.2021 | 21:45

Последни вопли на д- р Стефка.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?