Следвайте ни

Жандармерията на Южна България усмирява бунт на 2000 бежанци в Харманли

viber icon
ХАРМАНЛИ, Марица


Разбунтуваха се над 2000 бежанци от лагера в Харманли. 200 полицаи от регионалната дирекция на МВР-Хасково и жандармеристи посрещнаха първата вълна от камъни и запалени дюшеци. Погромът започна по обяд. Продължи близо 2 часа. В лагера бе вкарано водно оръдие за разпръскване на демонстрации. Всички ченгета и жандарми от блокадата на Неделния пазар в Димитровград бяха пратени към Харманли.

Районът около лагера остана отцепен. Към Регистрационно-приемателния център (РПЦ) - Харманли бяха пратени подкрепления на жандармерията от цяла Южна България. Специалните полицейски сили идват от Кърджали, Стара Загора, Бургас и Пловдив. 

По данни на МВР ситуацията в РПЦ е овладяна след час и половина от възникването на ситуацията. От полицията съобщиха, че са започнали преговори между наша контактна група и представители на обитателите на лагера. Въпреки това районът остана отцепен и се виждаха спорадични сблъсъци с полицията.

По неофициална информация недоволството на бежанците е заради забраната им да напускат лагера, докато траят прегледи за наличието на тропически болести./Марица

 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще подарите на любимата жена?