Следвайте ни

Жълт код за сняг и студ в Хасковска област в неделя

viber icon

Жълт код за потенциално опасно време за интензивен снеговалеж и ниски температури е обявен за неделя в Хасковска и още 18 области в страната. Ще има условия за поледици, навявания и образуване на преспи, съобщиха от АПИ.

Според прогнозата, в Хасковска валежите от сняг ще започнат още тази вечер около 22 часа и ще продължат през целия ден утре. Максималните температури са едва -1 градуса, а минималните ще паднат до -6. 

Всички машини на пътноподдържащите фирми са в пълна мобилизация за снегопочистване на републиканските пътища. По опорните пунктове има инертни материали - сол, пясък, калциев двухлорид. За повишаване безопасността на движение, ако метеорологичните условия го изискват, е възможно затваряне на определени участъци за почистване и обработване на настилките с химически вещества и инертни материали. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника, допълват от Агенцията.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?