112

Извиха кръшно хоро за празника на гимназия „Райна Княгиня“ в Хасково СНИМКИ

Кръшно хоро извиха днес из алеите на Градската градина в Хасково за патронния празник на Професионалната гимназия по лека промишленост (ПГЛП)  "Райна Княгиня". То бе поведено от директора на училището Траяна Николова.

Освен гимназисти и учители на хорото се хванаха областният управител Катя Панева и шефката на Регионалния инспекторат на образованието Веселина Павлитова. Рецитал, ревю, скечове, песни и танци имаше още на празника.

„Красота без суета“ беше  тазгодишното мото на ПГЛП. Ученици почистиха и поднесоха цветя пред паметника Ана Маймункова в града, която беше също дългогодишен патрон на училището. Представена бе и фотоизложба от от миналото на гимназията, създадена още през 1928 г. със заповед на тогавашното  Министерството на търговията, промишлеността и труда.

„Отдаваме памет на патрона, запазете пламъка на миналото и го носете в бъдещето“, обърна се директорът Николова към учениците. Тя им пожела още да са здрави, дръзновени и иновативни.

„Само знанието упоритостта и труда ще развият вашия талант. Доверете се на учителите си, те са част от вашето семейство“, каза в приветствието си към сегашните гимназисти областният управител на Хасково Катя Панева.

Бурни аплодисменти от съучениците, преподавателите и гостите получиха младите театрали, певци, танцьори и участници в ревюто. Представените дрехите, гримове и прически бяха са изцяло дело на гимназистите от профилираните специалности от ПГЛП „Райна Княгиня“.

„Против войната сме, независимо къде се води тя“, заявиха младежите от хасковската гимназия. Те пуснаха бели балони в небето с призив за мир.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?