112

Извънредно! Областният управител поведе полиция към ТЕЦ-а в Димитровград, спират го

Областният управител на Хасково Катя Панева тръгна преди малко с полиция и инспектори от РИОСВ към ТЕЦ „Марица 3“ в Димитровград.

Очаква се днес в 14 часа държавните служители да влязат в електрическата централа и да спрат мощностите й. Акцията е съгласувана и с Министерството на енергетиката. „Нито едно от издадените предписания за отстраняване на констатирани нередности не е изпълнено от ТЕЦ-а. Прибягваме до тази мярка, защото най-важно е здравето на димитровградчани“, коментира преди малко Панева пред „Марица“. Областният управител допълни още, че ще бъде приложено принудително извеждане от експлоатация и планирането на местата за подаване на гориво към котел OP380в за производство на електрическа енергия. „Така ще е до приключването на всички ремонтни дейности и пълното възстановяване на нарушената цялост на сградата на котелното“, допълни още Катя Панева.

За последно градът беше обгазен със серен диоксид на 7-и т.м. Заради системните замърсявания на въздуха жители на града излизаха на протести, организирани от групата „Дишай, Димитровград“. От ръководството на централата, отричат тя да е причинител на обгазяванията.

Очаквайте още подробности!

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Василев

Василев

21.04.2022 | 14:16

Адмирации ! Най- накрая се намери една личност с " топки"да тръгне срещу престъпното поведение на един самозабравил се човек.Здравето на хората е на първо място,а не парите .

Отговори
7 0

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?