Следвайте ни

Извадиха имане от сутиените и гащите на украинци

viber icon

Контрабандни златни бижута в бельото на три жени и двама мъже от Украйна откриха инспекторите на пункта Капитан Андреево, съобщиха от ​Агенция "Митници". Общото количество на имането е 3.743 кг. Според експертната оценка цената на накитите е 299 480 лв.

Петимата влезли в България от турския ГКПП Капъкуле. Те пътували с микробус и заявили, че нямат нищо за деклариране. По метода "анализ на риска" групата била селектирана за щателен контрол. При личния преглед митничарите открили в сутиените на украинките и в слиповете на спътниците им златни пръстени, гривни, колиета, медальони и синджири.

Основната част от ​бижутата са били намерени ​в трите жени. Едната ​от тях пренасяла в пазвата си три плика с 358 гривни и 99 чифта обици с общо тегло 1661.60 грама.  Четири плика с 230 гривни, 40 колиета и 50 чифта обици с тегло 1078.50 грама са открити при личния преглед на втората жена, а у третата е установено, че укритите бижутерийни изделия са 621.10 грама.

Според направената от вещото лице експертиза накитите са от 14-каратово злато. Срещу трите украински гражданки са образувани отделни досъдебни производства, под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.

По разпореждане на ​държавното обвинение украинките са привлечени към наказателна отговорност и им е наложена мярка за неотклонение "парична гаранция".

На двамата мъже, в чието бельо също са открити по-малки количества контрабандни бижута, са съставени актове по Валутния закон.

Само няколко дни преди този случай на Капитан Андреево в сутиена на румънка и в джобовете на съпруга й бяха открити 1.59 кг контрабандни сребърни бижута, припомниха митничари.

 

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (1)

Горо

Горо

24.11.2020 | 15:09

А в дупето дали и там е нямало?

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Тръгвате ли по заведения, ако отворят?