Следвайте ни

Изследваха двама за коронавирус в Димитровград, не са заразени

viber icon

Няма регистрирани случай на COVID-19 на територията на община Димитровград към този момент. През уикенда в МБАЛ "Света Екатерина" са постъпили двама пациенти с бронхопневмония и съмнения за коронавирус. Взети са им проби, които са изследвани в националната лаборатория в Стара Загора. Резултатите и на двамата за щастие са отрицателни. Това съобщи днес кметът Иво Димов във фейсбук профила си.

"299 в общината са под карантина. Това не са болни хора, а такива, които са под наблюдение за симптоми. Няма наложени глоби през почивните дни", допълва Димов..

За медиците в МБАЛ "Света Екатерина" от кметството доставили антибактериални защитни облекла и шлемове. "Очакваме утре доставка на професионални респираторни маски със степен на защита FFP2", обяснява градоначалникът.

Той допълва, че са поръчани бактерицидни лампи против вируси и бактерии, които ще бъдат поставяни в затворени пространства, ползвани от много хора. Така ще се повиши превенцията във вътрешната публична среда.

За всички общопрактикуващи лекари в общината са осигурени дезинфектанти, защитни шлемове и маски. Утре ще им бъдат доставени на място в кабинетите.

"Отново напомням, че от утре - 7 април, до 23.04. нашите възрастни съграждани ще получават пенсиите си. Ще бъдат обслужвани приоритетно в пощата и на банкоматите до 12 ч. Приканвам останалите граждани,  да се съобразят с посещенията си на тези места и да го направят след 12.30ч. Благодаря на всички за разбирането", пише Иво Димов

Кметът отбелязва, че са образувани са 5 досъдебни производства за нарушаване на карантината. 9 са съставените актове през изтеклата седмица.

Проверките по паркове, детски и спортни площадки и зони, където не трябва да има струпване на хора продължават. Глобите са при първо нарушение 300лв. при второ нарушение 1000 лв. "Не го правете заради глобите, а защото това е отговорност към собствения ви живот и живота и здравето на хората около вас.
Бъдете здрави", апелира кметът на Димитровград.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Къде бихте почивали това лято?