Следвайте ни

Изселници на опашка за лични документи в Хасково

viber icon

Голяма опашка от чакащи за смяна на личните документи имаше тази сутрин пред паспортна служба в Хасково. Повечето от чакащите бяха хора с двойно гражданство, които са се прибрали в България, след като отпаднаха PCR тестовете на вдизана у нас. 

Само за половин част тази сутрин бяха обслужени 80 души, коментира Антония Антонова от сектор „Български документи за самоличност“. Ако преди дни през гишетата на сектора в областта са минавали по 500 души, тези дни те са по над 1000, като пикът е бил на 8 септември. 

За сектора това е очаквано натоварване, като се работи с максимален брой служители и гишета за обслужване. Осигурен е пропускателен режим, обезпечен с полицейско присъствие, а в салона за административно обслужване има служители, изпълняващи функции по насочване на потребители и оказващи им съдействие и помощ при попълване на документите. Така гражданите още от входа получават необходимата информация и се насочват към свободно гише за обслужване. Спазват се и всички въведени противоепидемични мерки, като в салона не се допускат лица без предпазни маски и задължителна дезинфекция на ръцете, каза още Антонова.

Във всички звена на територията е осъществена възможност за извършване на заплащане на административните услуги чрез ПОС терминално устройство.

След отмяната на извънредното положение е възобновен и организирания прием на заявления с мобилна станция при постъпило предварително искане.

Организирани са и изнесени работни места в полицейските участъци в Стамболово, Минерални бани и Любимец, които се посещават по график. Там на място гражданите без предварително да са подали заявка, могат да подадат заявление за издаване на български документ за самоличност.

От областната дирекция та полицията напомниха, гражданите могат да подадат заявление за документ във всяко от звената на територията на областта, което е по-удобно за тях, както и чрез портала за електронни административни услуги на интернет страницата на МВР.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще сложите ли маски в раницата на ученика?