112

Изявени имена идват на национален архитектурен форум в Димитровград

Архитектурен форум на национално ниво, с участието на изявени имена в областта на архитектурата и градоустройството, ще се състои в Димитровград. Инициативата е на общината. Това съобщи днес кметът Иво Димов на откриването на постоянната изложба "Градът" в началото на бул. "България".

„Идеята е да се популяризира архитектурата, градоустройството и градската среда, защото в това отношение Димитровград е уникален и няма аналог в цяла България, сподели Димов. Очаква се форумът да се проведе през октомври. Основната ни цел е да съхраним това уникално наследство, да го популяризираме и надграждаме“, коментира Димов.

Директорът на Исторически музей Димитровград Антоанета Станчева представи автора на изложбата Стефан Спасов. Той е дизайнер и изследовател на българската архитектура и изкуство от периода 1944-1989 г. и пристига специално за откриването на експозицията. Спасов е роден през 1994 г. в България, но през 1997 г. семейството му се мести в Канада, където следващите години продължава своето образование.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?