Следвайте ни

Изпускат язовир „Студен кладенец“, „Ивайловград“ стига котата до 22 часа  

viber icon

Очаква се до час язовир Студен кладенец да достигне кота на преливане, затова  започва контролирано изпускане на водата. Другият язовир от каскада Арда  „Ивайловград“ има още 22 часа докато достигне кота на преливане. Това съобщиха от Областната администрация в Хасково, позовавайки се на оперативни дежурни.

Нивото на река Харманлийска е 4,50 м, това на Марица при община Харманли е 2,72 м, в  Димитровград – 1.44 м, а в Свиленград – 1.73 м.

Валежите в област Хасково намалят. Обстановката в община Ивайловград се нормализира. Затворените по- рано през деня пътища, вече са проходими. Както по- рано съобщихме, наблюдава се река Харманлийска при с. Динево, община Хасково. Нивото ѝ е малко под котата на преливане.

От „Пожарна безопасност и защита на населението“ днес са се отзовали на 12 сигнала за отводняване. От Областно пътно управление отчетоха, че към момента на територията на областта няма затворени пътища. От ВиК Хасково заявиха, че остава преустановено и водоподаването от помпената станция за гр. Тополовград, с. Капитан Петко и с. Орешник.

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?