Следвайте ни

Изправят пред съда ром, вързал и ограбил 78-годишен в дома му

viber icon

Прокуратурата внесе в Районен съд - Харманли обвинителния акт за грабеж срещу 33-годишния ром Георги Запрянов. Младият мъж от с. Браница бе арестуван след нападението и обира на 78-годишния Димитър Господинов. След престъплението в селото пристигна лично Главният прокурор Иван Гешев.

Нападението беше извършено в нощта на 9 срещу 10 май т.г. Тогава, според разследващите, Георги отишъл до къщата на ​бай Димитър с намерението да го ограби.. Пенсионерът живеел сам. ​Запрянов се наметнал с тъмно одеяло, за да не бъде разпознат и прескочил оградата на ​двора. Той се скрил близо до входната врата на жилището и зачакал възрастния мъж да излезе. Към полунощ пенсионерът запалил осветлението и отворил вратата. През това време обвиняемият изскочил и хвърлил захлупил жертвата си с одеялото. ​Нападателят съборил 78-годишния мъж на циментовата площадка пред входната врата и започнал го налага с юмруци по главата и тялото. Взел въже от простора за дрехи, вързал му ръцете и така го поставил в беззащитно състояние.

След това Георги се покрил с одеялото и влязъл в къщата, откъдето отмъкнал черно портмоне ​с 220 лева. Георги напуснал дома на пострадалия, наметнат с одеялото. ​Прескочил оградата. ​и се прибрал в дома си. Там предал портмонето с парите на брат си, като му казал да ги скрие, без други обяснения.

Междувременно ​бай Димитър успял да се изправи и отишъл до съседите, които му развързали ръцете. После повикали кметският наместник и полицията.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (2)

Василев

Василев

23.09.2020 | 13:13

Уважаеми журналисти,много Ви умолявам да не обиждаме такова велико и старо питие като рома.Да ром е старо питие употребявано в далечна Куба още в 40- 50години.В едно интервю по ТВ непосредствено след наводне уста в кв.Аспарухово във Варна един гражданин определен от журналиста като ром заяви "Аз съм циганин,рома е за пиене" Това е.

Отговори
1 0
Шайка

Шайка

23.09.2020 | 11:26

Гешев е посмешище на прокурор.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви мерки да се предприемат срещу разпространението на коронавируса?