112

Измамници свиха близо 60 хил. евро от 57-годишен с обещания за млада булка

Наказание от по 2 г. затвор при първоначален общ режим наложи Районен съд – Свиленград на мъж и жена, измамили с близо 60 000 евро 57-годишен турски гражданин под предлог, че ще го оженят за млада булка.

Измамниците са 52-годишен мъж и 46-годишна жена. Те обработвали жертвата си от 30 септември 2018 г. до 29 август 2019 г.  В този период мошениците успели да накарат наивния турчин да им направи 53 превода с общо 58 961 евро с равностойност 111 045 лв.

Мъжът и жената  се запознали с жертвата си в Сандански. Те научили подробности от личния  живот на турския гражданин и го въвели в заблуждение, че познавали 28-годишна жена, която живеела в Белгия с чичо си и е сирак. Измамниците му предложили да го запознаят с нея. Чрез телефонно обаждане и показване на снимка пострадалият провел разговор с неустановена по делото жена, представила се за Айшегюл. Тя му обещала да се ожени за него и да отиде в Турция. Условието било да реши финансовите й проблеми.

Първо Айшегюл щяла да пристигне в България, а след това да заминат двамата и за Турция. За целта било необходимо 57-годишният да й помогне да разреши различни нейни финансови проблеми и трудности. Така той започнал да превежда пари на бъдещата си булка за неплатени глоби, заболявания, лечения, адвокатски услуги, изваждане на документи, данъци, погасяване на заеми, престой в хотели и други.

„Продължаваното престъпление е извършвано на територията на Сандански, .София,. Свиленград, Косово и Турция“, коментираха от прокуратурата.

Присъдата на Районен съд – Свиленград подлежи на обжалване и протест пред окръжните магистрати в Хасково

Оцени новината

Оцени новината
3.8/5 от 6 оценки
3.8/5 от 6 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?