Следвайте ни

Изложба от българчета в чужбина гостува в Хасково

viber icon

Пътуваща изложба "Обич за България” гостува в Хасково. Домакин е областният управител д-р Стефка Здравкова, а картините са подредени в сградата на подчиненото й ведомство. 

Подредени са  рисунки  на ученици от български неделни училища в Италия, Франция, Белгия, Германия, Ирландия, Великобритания, Австрия, Гърция, Молдова. От днес ​експозицията е в сградата на Областна администрация – Хасково, където може да бъде разгледана до 28 август.

Изложбата е създадена по идея на Министерството на образованието и науката, съвместно с Асоциация на българските училища в чужбина. Провеждането на инициативата е израз на дългосрочните съвместни усилия за създаване, подкрепа и популяризиране дейността на българските неделни училища в чужбина, както и за съхраняване на националното самосъзнание на младите българи зад граница. Целта е децата да получат възможност да покажат България такава, каквато я помнят, каквато я виждат, каквато си я представят и каквато мечтаят да бъде.

Изложбата "Обич за България” се състои от 60 картини и е пътуваща из страната, до задгранични мисии, до организации на българите в чужбина и до православни общини, към които има български училища по света.

В Хасково тя се реализира със съдействието на Регионално управление на образованието – Хасково и благодарение на Областния управител на Хасково. Досега изложбата е ​гостувала в множество областни градове. След Хасково тя ще отпътува за Смолян

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Boco

Boco

18.08.2020 | 18:51

Двамата мауци от снимката скоро ще бъдат изритани.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще сложите ли маски в раницата на ученика?