Следвайте ни

Изложба на пловдивски художници показват в Димитровград

viber icon

Изложбата "Само пловдивчани" ще бъде представена в художествената галерия на Димитровград "Петко Чурчулиев". Експозицията отваря преди празниците на града. Откриването е на 27 август от 18 часа при спазване на приетите противоепидемични мерки срещу коронавируса.. Творбите ще са подредени в залите 1 и 2 в залите на димитровградската галерия на булевард "Димитър Благоев" №7.Експозицията ще остане до края на септември.

Куратор е Костадин Отонов. Изложбата не просто предлага на ценителите  от Димитровград представителна извадка от творчеството на съвременни художници от Пловдив, но и представя пловдивската художествена школа. Тя е безспорно явление в българското изобразително изкуство, доказала себе си още от създаването на „Дружеството на Южнобългарските художници“ преди 108 години.

Съвременните творци следват идеята за общност, за единство в многообразието на стилове и техники, авторско кредо и способност да формулират и изпращат послания за повече красота и духовност в един все по-несъвършен свят. Тук  яркостта и   различието са обединени от еднаквия формат /50 на 50 см./, остроумна закачка на куратора. Самият израз "50 на 50" носи асоциацията за споделяне, за разделяне по равно, по братски. Изложбата "Само пловдивчани" е гаранция за толкова много естетическа наслада, че, ако автори и зрители си я поделят 50 на 50, няма да има ощетени, споделиха специалисти.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще сложите ли маски в раницата на ученика?