Следвайте ни

Излезе новият брой на списание "Южно утро".

viber icon

От печат излезе четвъртият брой на списанието за общество, култура и литература „Южно утро“. То е издание на Гражданско сдружение „Родопско утро“ и се реализира с финансовата подкрепа на общините Хасково, Димитровград, Ивайловград, Минерални бани, Момчилград,  Джебел и др. спомоществователи.

В този брой има статия за 50-ата годишнина на Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ – Хасково, и интервюта , представена е  историята на Регионална библиотека „Христо Смирненски“, Светилището на нимфите и Афродита край село Каснаково, местността „Хисаря“ край село Сталево и др.

За участие в разнообразните рубрики на списанието са заявили своето желание стотици млади и утвърдени поети и писатели от областта на Източните Родопи. В крайна сметка редколегията в състав: д-р Йорданка Господинова (председател), Стойка Мариновска (отговорен секретар), Петко Каневски, Антон Атанасов, Лияна Фероли и Невин Садъкова, е отсяла най-добрите и техните творби са станали част от четвъртия брой на списание „Южно утро“. В раздел „Поезия“ са включени Ивайло Балабанов, Петко Каневски, Йорданка Господинова, Демир Демирев, Димитрина Тончева, Диляна Христова, Невин Садъкова, Маргарита Павлова и Божидара Ангелова, а в раздел „Проза“– Николай Ганчев и Петър Ванчев.

Важен акцент в работата на редколегията е издирването и намирането на младите поети и писатели на нашия край. В раздел „Ученическо творчество“, който се ръководи от учителя по български език и литература от Кърджали Антония Маровска, са включени 60 души.

Отделено е място и за гости.

 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?