Следвайте ни

Хасковлия в Австрия: Излекуваните - със свидетелство за имунитет?

Заради коронавируса в хипермаркетите задължително ще се влиза с маски, раздават ги да входовете

viber icon

Алберт Димитров, студент във Виена

На пациентите, които са излекувани от COVID-19, да им бъде издадено свидетелство за имунитет. Това предложиха от Партията на свободата в Австрия.

Според председателя на виенското крило на националистите Доминик Неп рестрикциите за движение из града не трябва да важат за пациенти, изградили си имунитет срещу заразата. Вирусолози твърдели, че вече изградената защита може да предпази организма за година напред, преведе Алберт какво пише в "Клайне Цайтунг". "Това скоро ще засегне хиляди. Няма смисъл изградилите си имунна защита също да спазват ограниченията", заявява Неп. 

От 16 март в Австрия е в сила т.нар. Закон за коронавируса. Желателно е да не се излиза по улиците, освен до магазин, аптека, банка или за помощ на друг болен. Глобите възлизат на няколко хиляди евро. 

"Беше внесено и предложение за задължителното носене на маски в хипермаркетите, като безплатни такива ще се раздават на техните входове. Към понеделник, 30 март, заразените в алпийската република за 9520, смъртните случаи са 108, а излекуваните са 636", предаде нашият човек от Виена.

 

Хасковлията Алберт Димитров е студен във Виена, където учи журналистика. Той стажува в хасковската редакция на в. "Марица" и marica.bg.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Къде бихте почивали това лято?