Следвайте ни

Изграждат наново 12 км между Харманли и Маджарово 

viber icon

До средата на 2021 г. трябва да  приключи ремонтът на пътя Харманли- Маджарово в участъка от пътно кръстовище Върбово – Тънково до с. Долни Главанак. 12-километровото трасе не е ремонтирано от 80-те години на миналия век и бе в отчайващо състояние. 

Днес областният управител д-р Стефка Здравкова провери на място извършването на превантивния ремонт. Извършват се изкопни работи, поставя се основа на пътя, премахват се стари и се изграждат нови тръбни водостоци. На места, където не достига габарит или пътят е под голям наклон се укрепва с габиони. Извършват се локални ремонти и рециклиране на пътния участък с машина. На този етап в отделни зони е положен първият 7- сантиметров пласт от асфалтовата настилка, като предстои да бъдат положени още два пласта по 4 см. По време на инспекцията екипи на фирмата изпълнител взеха мониторингова проба - ядка от асфалтовия пласт, с която се следи плътността и размера на положената настилка. Проверката показа точно 7 см положен асфалтов пласт. 

По време на инспекцията д-р Здравкова разговаря с работниците и ги поздрави за интензивната и всеотдайна работа. 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Василев

Василев

29.08.2020 | 12:28

Само така г- жо областен управител! Човек се учи някои казват докато си жив и е напълно вярно.Други копират шефа си за да направят впечатления Е,може да е късно.Но много са тези с наколенки от лазене пред баш началника,а други от женски пол......Това е българската действителност .Желанието да се докопаш за определен пост,дори и на много ниско ниво не е спирачка за показване на,нечистоплътните характеристични качества на съответната личност.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще сложите ли маски в раницата на ученика?