Следвайте ни

Изграждат инфраструктура за нов квартал в Свиленград

viber icon

Две нови улици са изградени в района на местност Речните лозя. Те са  с дължина близо 500 метра и са  продължение на ул. „Драган Цанков“ след мостовото съоръжение на река Канаклийка, съобщиха от Община Свиленград.

Положен е водопровод, прокарана е на канализация, изграждани са асфалтирано пътно платно, бордюри, хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация, както и  водопроводни и канализационни отклонения към прилежащите имоти. Изпълнението на улиците, включващо проектиране, строително-монтажни работи и авторски надзор, е на стойност 444 000 лева.

Така общината започна изграждането на инфраструктура на изцяло нов квартал „Речните лозя“ по общинския план за улична регулация. Стратегията за разрастването на града е заложена в Общия устройствен план на Свиленград, приет в края на 2014 г., който предвижда в следващите 20-25 години много нови територии да се включат в регулацията на града. Местност Речните лозя на запад от околовръстния път е определена в ОУП за жилищно застрояване, а на изток от пътя – за вилно и нискоетажно застрояване. Планирано е благоустрояване на зоната около коритото на Канаклийка и обособяване на естествен парк.

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?