112
Следвайте ни

Изгориха 378 299 кутии контрабандни цигари и 4.2 т тютюн

viber icon

Общо 378 299 кутии безакцизни цигари  и  близо 4.2 тона тютюн бяха унищожени под контрола на Агенция „Митници“ при процедури, организирани от две териториални дирекции  Бургас и Пловдив..

17 451 стека папироси, 1469 кг тютюн за наргиле и 506 кг нарязан тютюн за пушене бяха унищожени под контрола на Митница Бургас. Цигарите и тютюнът са от различни марки и са без български акцизен бандерол. Тютюневите изделия са открити на пункта Капитан Андреево през 2021 и 2020 години при щателни митнически проверки по метода „анализ на риска“ на превозни средства и пътници. Част от тях са установени при опити да бъдат пренесени контрабандно, а други са иззети от преминаващи пътници, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос от две кутии.

Под контрола на ТД Митница Пловдив са изгорени 174 508 кутии цигари без български акцизен бандерол и 2301 кг нарязан тютюн за пушене, задържани при митнически проверки във вътрешността на страната.

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?