112

Издават летопис за 70-годишнината на Районен съд – Димитровград

Летопис за 70-годишнината на Районен съд – Димитровград се изготвя и ще бъде завършена до 1 декември т. г., когато е дата на юбилея. Инициативата е на председателя на съда тук Иван Маринов.

Магистратът направи днес пред медиите отчет за двата си последователни мандата като административен ръководител на Темида в Димитровград. Припомняме, че той е и от тримата кандидати за председател на Окръжен съд – Хасково.

„Целите, които си поставих преди 10 г. са изпълнени. След себе си оставям един много добър съд, с отлична администрация, окомплектован със собствена сграда и служебен автомобил“, сподели съдия Маринов. „Мотивиран съм да развия себе си като административен ръководител и като магистрат. Това е и един от мотивите ми да се кандидатирам и за председател на Окръжен съд – Хасково. Имам натрупан административен опит“, отговори Иван Маринов на въпроса защо се е включил в надпреварата за шефския пост в Окръжния съд.

Магистратът припомни, че при поемането на председателската длъжност  през 2012 г. в Димитровград е заварил предписания от Окръжен съд – Хасково и от Инспектората на ВСС за отстраняване на съществени пропуски в работата на Районен съд – Димитровград. Още на следващата година проверките отчели много добра работа и организация. След проверка от Инспектората на ВСС предложили през 2018 г. предложили административният секретар Елена Колева за награда, което е без аналог в региона и досега. „Организацията е на много добро ниво. Председателят вижда ясно проблемите и успява да вземе адекватните мерки“, пише още в тогавашния доклад на инспекторите от Висшия съдебен съвет.

За отбелязване е също така, че Иван Маринов е с голям принос за оставането на Районен съд – Димитровград като самостоятелен и недопускането му да се слее с Районен съд – Хасково както бе предвидено при прекрояването на съдебната карта в България. Голяма е и заслугата му местният съд най-после да се сдобие със собствена сграда след постигнато съгласие с община Димитровград тя да прехвърли имота като собственост на държавата през 2017 г.

„И в двата описани по-горе случаи срещнах подкрепата и разбирането на кмета Иво Димов, на председателя на Общинския съвет Гергана Кръстева, на прокурора Атанас Палхутев и колегите си“, сподели още съдия Иван Маринов.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Василев

Василев

11.08.2022 | 08:28

Един достоен човек.

Отговори
5 0

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?