25
Следвайте ни

Изчезват грозните и опасни казарми в Хасково 

viber icon

Почти нищо не е останало от Щаба на дивизията, който се намираше на бул. Раковски“ и „Дунав“. Багери сринаха постройките на бившите казарми,  а на огромния терен ще има голяма търговска зона с магазини, заведения и др. услуги, каквато липсва в града.  Преди година МО най- сетне успя да намери купувачи на имотите.

Огромните  терени на военните имоти, които са на изключително комуникативни места в Хасково, може да дадат нов облик и удобства на града. Общината очаква да приключи процедурата по безвъзмездното й прехвърляне на 4 военни имота с отпаднало предназначение с площ от близо 100 декара. Преди месец МО информира администрацията, че е готово да предостави терените, заключени между бул. "Васил Левски" и ул. "Ком", "Дунав" и "Елешница". Тези терени са съседни с разрушения щаб на дивизията, така че  районът ще изглежда съвсем по- нов начин.

Общината иска тези имоти от 2016 г. , тъй като има идеи за  реализацията им.  Те са свързани с нова автогара, спортна зала, места за отдих. Подобни процедури отнемат между 3 и 6 м. Тъй като останките от казармите са грозни и опасни, живеещите в тези райони нямат търпение те да изчезнат и инфраструктурата да се обнови.

Работи се и в друг от предоставените преди време военни имоти. От разпадащите се сгради на „Булаир“ вече няма и помен. Казармите бяха разрушени, там се прави огромен парк, какъвто липсва в централната градска част. Ще бъде облагороден и теренът около паметника на славния 10 Родопски полк. Има  идея и за  военно- исторически музей. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?