Следвайте ни

Изчезнаха деветима от големия бунт в Харманли

Хасковският окръжен съд обяви днес за общодържавно издирване деветима от афганистанците, участвали в големия бунт в бежанския лагер в Харманли пред 3 г. Ход на делото по  протеста на прокуратурата не бе дадено.

В началото на тази година Харманлийският районен съд призна за виновни 21 афганистанци, трима от които непълнолетни, в извършването на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Действията им са били с изключителна дързост и цинизъм, съпроводени със съпротива срещу полицаите и жандармеристите.

Темида наложи на 1​8 от подсъдимите наказание от ​12 ​месеца условно с изпитателен срок от три години. На тримата непълнолетни наказанието е ​година условно с изпитателен срок от 12 месеца

По второто повдигнато обвинение, че са потрошили имущество в бежанския лагер, съдът оправда афганистанците. Прокуратурата протестира ​тази част от присъдата.

В залата днес не се яви нито един от афганистанците. 11 от тях са изведени извън страната ни. На 1 местонахождението е установено. За останалите 9 сега ще се извършват справки по затворите, в МВР и ще се проверява дали също не са напуснали страната. 

Процесът бе отложен за октомври.

В размириците ​през ноември 2016-а участваха около 2000 бежанци, бяха ранени десетки жандармеристи, а нанесените щети са за над 85 000 лева./Марица

Коментари

Публикувай

Коментари (2)

Теодошев

16.07.2019 | 17:39
1 0

Пък и за какво ви са да им осигурите издръжка в бг затвор ли

Мирослав

16.07.2019 | 12:47
2 0

Изчезнали ? То 3 години чака ли се просто са си тръгнали ????

Анкета

С какво се топлите тази зима?