Следвайте ни

Избиват прасетата в Пловдивско: СПИСЪК на засегнатите села

viber icon

Свинете в т.нар. „задни дворове” в общините  Хасково, Димитровград, в 6 населени места в Минерални бани,  както и в три пловдивски и 2 старозагорски села ще бъдат унищожени. Това важи за  Тополовград и 8 села в тази община, заради чумата по свинете в страната, съобщава Марица Хасково.

Срокът за изпълнението на мярката за доброволно клане на животните от стопаните им за Южна България е 2 август 2019 г. След изтичане на срока се пристъпва към умъртвяване на животните от компетентния орган- Областна дирекция по безопасност на храните, съгласно разпоредбите на чл.139 от Закона за ветеринарномедицинска дейност, пише още в указанията на Централния епизоотичен съвет.

Списъкът с населените места, за които важи разпореждането, вижте тук

 


 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще подарите на любимата жена?