Следвайте ни

Иво Димов участва в онлайн форум на NALAS 

viber icon

Кметът на община Димитровград и зам.-председател на Националното сдружение на общините в Република България Иво Димов участва онлайн в Общото събрание на Мрежата на асоциациите на местните власти от Югозападна Европа (NALAS). 

Домакин на форумът е в Кишинев, а общините ще споделят опит от Програмата за градско партньорство (UPP); планиране на капиталовите инвестиции; влиянието на COVID-19 върху местните власти  -  една година по-късно и др. 

Сесията на онлайн институционално заседание на Общо събрание на NALAS ще бъде открито от президента на Молдова, Мая Санду. 

Иво Димов е докладчик по темата за политиките на местната власт по време на кризата и споделения опит от предприетите мерки от местната власт, която ще бъде обсъждана в третия форумен ден, когато участниците ще дискутират устойчивото местно икономическо развитие в Югоизточна Европа. В панелната дискусия ще бъдат обсъдени и темите за местните власти като двигатели на местното икономическо развитие, благосъстоянието на гражданите във времена на кризи, програма за интелигентния град, устойчиви екологични общностит, подкрепа на ЕС за устойчиво развитие след Covid-19 и социалното измерение на устойчивостта. Втори форум с участие на жените кметове от Югоизточна Европа под мотото "Приобщаващо местно икономическо развитие" ще бъде проведен в рамките на същия ден. Панелна дискусия на жените кметове за местно икономическо развитие водещо към приобщаване: Предизвикателства и решения за равнопоставеността на половете.

 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?