Следвайте ни

Иво Димов с важно обръщение към димитровградчани

viber icon

"Не мога да персонализирам с конкретни имена предложения за за  Почетен гражданин на Димитровград, Деец на културата и Учител на годината." Такава позиция обяви днес кметът на Димитровград Иво Димов.

"Мобилизацията и съпричастността на хората в общината показа, че сме солидарни като общество и имаме стабилни ценности. Като кмет мисля, че е важно да оценим високо проявената гражданската отговорност на нашите съграждани", подчерта Димов.

Градоначалникът акцентира в обръщението си, че гражданите на Димитровград трябва да се преклонят пред работата на медиците, които се грижат за здравето ни и работят в рискова среда. Да бъде адмирирана работата на всички учители, които преодоляват всеки ден нови и нови трудности, но отстояват мисията си да образоват децата.

Кметът заявява, че адмирации заслужават също полицаите, пожарникарите и доброволците за смелостта, която проявяват всекидневно, излагайки на риск собствения си живот в непосредствения контакт със заразата.

"Да изразим уважението си към всеки един наш съгражданин, който осъзнава своята отговорност и се опитва да опази здравето на хората около себе си. Всички те са пример за цялото ни общество. Всички те са достойни граждани и заслужават отличието и моралното ни признание! През 2020 години Димитровград може да се гордее със своите десетки примери за граждани с висок морал и ценности. Всички те са около нас и заслужават нашето признание", мотивира се Димов, защо няма да дава ​персонални номинации. 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Къде бихте почивали това лято?