Следвайте ни

Иво Димов с национална награда за кмет, подкрепящ обществените библиотеки

viber icon
ДИМИТРОВГРАД, Михаил МИХАЙЛОВ

Фондация "Глобални библиотеки" - България награди Иво Димов за кмет, който подкрепя обществените библиотеки в България. Той получи наградата си за свършената през тази година работа по ремонта на Градската библиотека и превръщането и в един модерен център за срещи на гражданите на Димитровград.
Освен Димов, носител на такава награда е и кметът на Варна Иван Портних, но той получи отличието за това, че в морската ни столица тепърва ще се реализират такива проекти.

Красивата статуетка бе връчена днес на кмета от директора на Градска библиотека "Пеньо Пенев" Петко Каневски. Поетът каза: "Библията наистина излезе най-мъдрата книга, защото там се казва - По делата им ще ги познаете, а нашия кмет направи страшно много за библиотеката и музея и за другите културни институции в Димитровград".

Той припомни, че преди дни в зала номер 3 на НДК в София градоначалникът е изнесъл доклад в рамките на националния форум "Библиотеките днес". Той е бил с участието на 850 библиотечни работници и общинари от цялата страна. Димов е говорил за доброто взаимодействие между общината и библиотеката. На самата церемония статуетката е била приета от Валентина Терзиева, която работи в културното средище в Димитровград.

На среща с медиите днес Димов заяви, че не приема наградата лично, а тя по-скоро е отличие за екипа на библиотеката и тяхната работа. "Ще продължим да подкрепяме всички добри инициативи в библиотеката и се надяваме тя да се превърне в едно одухотворено пространство", заяви още кметът. Той пожела на сплотения й колектив догодина да направят множество инициативи и празненства по повод 70-тата юбилейна годишнина на Димитровград./Марица

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Доволни ли сте от чистотата в Хасково?