25

Иво Димов посрещна депутати  и областния управител 

Проблемите, приоритетите и всички значими теми, които засягат гражданите на община Димитровград обсъждаха кметът Иво Димов и депутати от хасковския регион. Инициатор на срещата, в която участва и председателят на ОбС Гергана Кръстева, бе Иво Димов. На поканата се отзоваха Лозко Лозев от „Продължаваме промяната” и член на комисиите по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление и комисията по труда, социалната и демографската политика; Владимир Маринов от „БСП за България” член на комисиите по бюджет и финанси и тази по земеделието, храните и горите; Мюмюн Мюмюн от ДПС, който е член на комисията по образованието и науката и зам.-председател на комисията по електронно управление и информационни технологии. Присъства и областният управител Катя Панева.

Всички те обсъждаха проблемите на ВиК-Димитровград и очакваното повишение на цената на водата, инфраструктурните проблеми и капиталовата субсидия, повишените цени на тока и газа и произтичащите от това тежести за гражданите и темата за здравеопазването в лицето на общинската болница и липсата на денонощна аптека и спешен кабинет в Димитровград. 

Областният управител Катя Панева сподели намерението си за осъществяването на подобни работни срещи по всички общини в региона и отправи покана към народните представители за такъв конструктивен диалог и с останалите общини в Област Хасково.

Поради наложена карантина народните представители Делян Добрев и Силви Кирилов не можаха да се присъединят към срещата, а ангажименти не позволиха на Младен Запрянов, Георги Станков и Сезгин Мехмед да участват в разговорите днес.

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?