25

Иво Димов на среща на върха на Мрежата на балканските градове 

Кметът на община Димитровград Иво Димов участва  в Срещата на върха на Мрежата на балканските градове Β40, която се провежда в Атина от днес до 24 януари.

Иво Димов ще представи Димитровград като пример за най-добра практика за регионално и трансгранично сътрудничество, като единствената община, спечелила по два проекта по програмите за трансгранично сътрудничество с Гърция и Турция. В събитието участват кметове и институции от всички балкански държави между, които Дарио Нардела президент на Eurocities и кмет на Флоренция, Генералния секретар на Eurocities Андре Собджак, Кордейро Васко Алвес от Европейския комитет за регионално развитие, кметовете на Атина, Истанбул, София, Тирана, Скопие, Сараево, Констанца, Котор и други. 
Форумът ще бъде открит от домакина, кметът на Атина Костас Бакоянис. Пред участниците в срещата ще бъде представен от ротационното председателство: годишния доклад за дейността на Мрежата B40, резултати от дейността на работните групи и стратегически документ за градска дипломация и стратегически план на Мрежата B40: представяне от кметът на Истанбул, Екрем Имамоглу. На срещата на върха ще се извърши и официалната Церемония по предаване на председателството. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?