Следвайте ни

Иво Димов глоби 6 партии, включително и своята ГЕРБ

viber icon

Кметът на община Димитровград Иво Димов наложи санкции на ​6 партии и коалициии, които не са премахнали в 7-дневен срок поставените си агитационни материали от проведените местни избори. Сред санкционираните е и ГЕРБ, чийто представител и общински лидер е Димов.  Той обаче стриктно е спазил разпоредбите на Изборния кодекс.

 

Няма да бъдат възстановени депозитите от по 1000 лв. още на на коалициите "Демократична България – Обединение", "БСП за България", "Движение ЗАЕДНО за промяна" и политическа партия "Воля".

Санкцията е наложена на основание чл.44, ал2 от ЗМСМА, чл.20 от Наредба №2 за опазване на обществения ред, Решение №1313 от 29 май 2014 г. на ОбС Димитровград и заповед № РД-06-1342 от 11 септември т.г. , констативен протокол за извършена проверка по чл.186, ал.3 от Изборния кодекс във връзка с произвеждане на избори за кметове и общински съветници. 

На основание чл.472 от Изборния кодекс се налага глоба на Местна коалиция "Ние гражданите", която не е внесла депозит по Наредба №2. 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще подарите на любимата жена?