Следвайте ни

Иво Димов докара още 2 132 016 лв. на Димитровград

viber icon

Два договора за общо 2 132 016.​63 лв подписа кметът на община Димитровград Иво Димов. Те са  за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за трансгранично сътрудничество Interreg – ИПП България – Турция 2014-2020. Тържествената церемония бе в сградата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. В партньорство с турската община Узункьопрю. Димитровград е единствената община, която спечелени два проекта по последната покана за проектни предложения. 

 

Първият е "Съвместни инициативи за резистентност на наводненията в трансграничния регион". Основната цел на проекта е предотвратяване и смекчаване на последиците от природни и причинени от човека бедствия. Общата стойност а е 1 165 915 лв.

 

Вторият проект е "Съвместни дейности за възстановяване на привлекателността на трансграничната зона – ATTRACTIVEness​". Общата цел е да се даде тласък на развитието на устойчивия туризъм в Тракия и бъдат надградени сравнителните преимущества и туристическата привлекателност в общините Димитровград и Узункьопрю. ​Това трябва да се случи с по-добро използване на културното, природното и историческото наследство в региона. Трябва да е в унисон с общата концепция за развитието на устойчивия туризъм и да осигури широк достъп доинформация в публичния сектор с фокус към приноса към местните икономики и насърчаване на инвестициите в инфраструктурата.

 

В рамките на изпълнението на проекта е предвидено преустройство и изграждане на пространства в централната градска част, съществен елемент от 27-я Културен маршрут на Съвета на Европа "АТРИУМ". Обектът на интервенция ще бъде междублоковото пространство зад блок 1 на бул. "България". Там Ще бъдат обособени нови паважна и алейна мрежа. Ще се изгражди открита детска площадка с каучукова саморазливна ударопоглъщаща настилка. Ще има и площадка за стрийт фитнес, обзаведена с три различни мултифункционални тренажора и тенис на маса, дървена беседка с пейки.

 

Предвижда се изграждане на система за видеонаблюдение на междублоковото пространство. Проектът ​включва нова декоративна растителност на подходящи места, която да дообогати пространствата показана в дендрологичните ведомости. Ще бъде изградена и автоматична поливна система за зелените площи. Стойността на ​проекта ​е  966 101.63 лв./Марица 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се пазите ли и след края на извънредната ситуация?