Следвайте ни

Ивайловград пробва да вкара в ред каруците 

viber icon

Ред в ползването на каруци ще се опита да вкара администрацията в Ивайловград чрез наредба за регистрацията им и изискванията към тях. 

Предвижда се забрана превозните средства с жива тяга да се движат  в участък по ул. “България” , от кръстовището с ул. „Яне Попов” до ул.”Кап. Петко Войвода”. Целта е да спрат предпоставките за инциденти  в централния район.

 

Всички каруци трябва да бъдат регистрирани в общината, да имат талон и табели, за които ще се заплаща такса.   „За да участва в движението по пътищата, всяко пътно превозно средство с животинска тяга трябва да има два бели или жълти светлоотразителя отпред, два червени светлоотразителя отзад, а през нощта и намалена видимост - отзад вляво светещо тяло“, пише в проекта за наредба. Задължителни са престилките за екскременти, а животните  трябва да имат на челото си бял светлоотразител както и паспорт.

 

Предвидени са и глоби. Така например за липса на светлоотразители, светлоотразителна жилетка и светещо тяло, както и престилка, глобата е по 10 лв.

За липса на регистрационна табела санкцията е     20лв.

Такива наредби отдавна имат редица общини, те обаче съвсем не решават проблема с препускащите сред колите каруци. Това важи и за областния център Хасково. Мнозина виждат решение в проблема единствено в пълната забрана за ползването им и отглеждането на животни в градска среда.  

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?