Следвайте ни

ИТН втора сила в Хасковско преди БСП и ДПС?

viber icon

„Има такъв народ“, партията на шоумена Слави Трифонов, може да се окаже втора политическа  в региона преди БСП и ДПС, въпреки че кандидатите му за народни представителни не са популярни хора. Според междинните данни на ЦИК при обработени 77.05 на на сто от протоколите на РИК- Хасково, ИТН печели 14.50 на сто от гласовете. Почти толкова са и гласувалите за БСП за България – 14.44 % и на ДПС - 14.36 %.

Първа сила остава коалицията ГЕРБ- СДС, която според междинните данни е подкрепена от 35.91 на сто. 21 572 души са гласували за коалицията.

За демократична  България са гласували 3411 души, което прави 5.19 на сто от избирателите, което е доста голям успех. За партията на Мая Манолова „Изправи се!Мутри вън“ глас са дали 4.59 % или 2901 души.

С голяма вероятност това са партиите, които ще имат представители от региона. Няма как да не направи впечатление близкия резултат на абсолютното новата политическа формация ИТН,  столетницата БСП и ДПС, която има твърд електорат в региона.

ВМРО спечели едва 1.36 %, за воеводите са гласували само 849 души и те няма да имат представител в новото Народно събрание от региона.

8 са мандатите от хасковския избирателен район. В предишния парламент ГЕРБ имаше трима депутати, БСП също имаше толкова. По един имаха ДПС и ВМРО.

Ето какви бяха резултатите на парламентарните избори през 2017 г. За ГЕРБ гласуваха 31.50 на сто от избирателите в региона. За БСП гласовете бяха 30.07 %. ДПС имаха 1 мандат, спечелен с подкрепата на 12.13 на  сто от хората, Обединени патриоти също имаха депутат с 8.78 % от гласовете.Междинните данни показват  за две от формации, участвали тогава в патриотичното обединение, че за тях сега за Атака са гласували 0.35 %, а за ПК Воля НФСБ - 1.36. Преди 4 г.  Реформаторският блок изкара 4.58 на сто от гласовете, но не можа да вкара депутат.

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?