Следвайте ни

ИТН с повече места от БСП в секциите в Димитровград 

viber icon

Представителите на партиите и коалициите в Димитровград се разбраха за състава на секционните комисии в предстоящите на 11 юли избори за народни представители. На територията на община Димитровград броят на избирателните секции е 90. 

744 ще са членовете на СИК в община Димитровград. Най-много - 209 места в тях ще има ПП ГЕРБ, следвана от "Има такъв народ" с 142 места, Коалиция "БСП за България" с 120 места. ПП ДПС имат 93 места в секционните комисии, а Коалиция "Демократична България-Обединение" и Коалиция "Изправи се! Мутри вън!" ще разполагат с по 90 места в секционните комисии.

Местата в ръководствата на СИК и местата за членовете се разпределят по изчислителната процедура към методическите указания за определяне съставите на СИК, които са приложения към решениe на ЦИК № 124-НС/26.05.2021г. Представителите на една партия или коалиция не могат да имат мнозинство в СИК. Председателят, заместник-председателят и секретарят не могат да бъдат от една и съща партия или коалиция.

 

Общия брой на членовете на СИК, включително председател, заместник председател и секретар се определя според броя на избирателите в съответната секция, като за секции с до 500 избиратели включително, броя на членовете на СИК е 7, а над 500 избиратели броят на членовете е 9. Съгласно решение на РИК - Хасково в община Димитровград 57 избирателни секции ще бъдат с по 9 члена и 33 избирателни секции с по 7 члена.

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?