112

Историкът от Хасково Антон Атанасов се дипломира с отличие в Софийския университет

Хасковлията Антон Атанасов е отличник на факултета по история на СУ „Св. Климент Охридски“.

В своето слово пред Випуск 2023 Атанасов  изрази вълнението си, че слага край на своето обучението си в Историческия факултет на Софийския университет от трибуната, на която преди 5 г. е получил студентската си книжка от вицепрезидента на Република България. Той заяви, че за него е привилегия и отговорност да се обърне към присъстващите в деня, в който ще получат дипломите си.

Също така дипломираният вече историк акцентира върху лошите и добрите примери, които виждат младите хора и посочи, че сме в дълг към тези, които постигат своите успехи с много труд и много лишения. Той обърна внимание на примера, който неговите преподаватели са давали през годините и им благодари от името на всички завършващи. „Благодаря Ви, че ни научихте, че всеки успех е възможен само и единствено, ако се трудим. Благодаря ви, че се държахте с нас като с равни“, каза още Антон Атанасов.

Отличникът на випуска пожела здраве, смисъл и удовлетворение, незабрава на думите и делата. „За да може да изпълним завета на покойния проф. Попнеделев, който ни остави при откриването на 12-та Национална олимпиада по история и цивилизация през 2019 г. в Копривщица – Живеем в свят, в който хуманитарните науки не са на почит. Днес на пиедестал са издигнати отвертката, формулите и интеграла. Но за да разберем живота, ни трябва душа. Тази душа, мисля, всички ние я открихме в историята. На добър час“, завърши словото си Антон Атанасов.

Честито, Антон! Бъди все така позитивен и надграждай наученото, за да излезе най-сетне България от своето средновековие! Това му желаем от екипа на „Марица Хасково“.

 

Оцени новината

Оцени новината
4.4/5 от 9 оценки
4.4/5 от 9 оценки

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?