Следвайте ни

Искат „Почетен гражданин на Хасково“ за Тереза Андонова

viber icon

Тереза Андонова, дългогодишен преподавател в Езиковата гимназия да бъде удостоена със званието „Почетен гражданин на Хасково“ , настояват възпитаниците на училището, както и  учредителите и членовете на сдружение „АЛУМНИ ЕГ-Х“. 

Те са организирани петиция във Фейсбук. 

Тереза Андонова е любима учителка на поколения възпитаници на Немската , а сега Езикова гимназия, в Хасково и знакова личност за града. „В годините, през които тя е работила само и единствено в Езиковата гимназия, е подготвила стотици ученици от различни поколения – родители, деца, внуци, цели семейства, които са съхранили в себе си спомена за изключителния професионалист, за човека, който е правил за другите всичко от душа, за приятеля, който ги е водил по пътя на предизвикателствата и им е помагал да се справят в най-трудните ситуации. Неизброими са нашите успехи като нейни възпитаници, тя е между тези, на които ги дължим, защото винаги е била отдадена на професията си, била е наш приятели и съветник в трудни моменти. Благодарим ти, Тереза!“, пишат в петицията учениците й. 

Предложението им, което със сигурност ще бъде подкрепено от много хасковлии,  трябва да бъде внесено в ОбС, където да бъде подложено на гласуване. 

 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?