Следвайте ни

Искат осъден за дрога у нас иранец да лежи 7 г. в Англия

Преди това Аббас Гафур ще трябва да дава показания по същия случай с негов сънародник

viber icon

Осъденият на 7 г. затвор в Хасково за трафик на 16.973 кг хероин 45-годишен иранец с британски паспорт Аббас Гафур да бъде трансфериран в Англия, за да изтърпи присъдата си. Такова искане внесоха адвокатите на чужденеца пред окръжните магистрати в Хасково.

Гафур е с влязло в сила ефективно наказание, след като през септември т.г. съдът одобри споразумение между прокуратурата и чужденеца. Аббас бе глобен и със 100 000 лв.

Иранецът обаче е призован пред Темида и като свидетел по същия случай, след като вчера бе проведено разпоредителното заседание срещу неговия сънародник Уахид Вареси. 38-годишният мъж е обвинен като съучастник. Той живее в Германия. Имал хуманитарен статут там, който обаче вече бил изтекъл, научи "Марица".

Случаят е от 26 юли м.г., когато Аббас Гафур беше арестуван на ГКПП Капитан Андреево. 45-годишният чужденец влязъл у нас с Хюндай от турския граничен пункт Капъкуле. По метода за анализ на риска българските митничар отклонили леката кола за щателен контрол. При проверката инспекторите открили хладилна чанта с двойно дъно. Там имало пакети с общо 16, 937 кг хероин за 1 524 330 лв. 

Малко по-късно при операция на БОП беше арестуван и доведен в Хасково 38-годишният ​Уахид Вареси. Според разследващите ​дрогата е трябвало да стигне до Западна Европа.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Тръгвате ли по заведения, ако отворят?