Следвайте ни

Искат нов път между квартали в Димитровград 

viber icon

Да се изгради нов път, който да свърже ул. „Простор“ и бул. „Благоев“ в Димитровград, предлагат от коалиция „Заедно за промяна“. Става въпрос за едва 400 м, които обаче ще осигурят пряк път на живеещите в района, а в същото време ще има и екологичен ефект, като ще се спести износване на километри в района, се казва в докладната за предстоящото в четвъртък заседание на ОбС.

Въпреки че съществуващият черен път сега се ползва за разходка, а има и бази на различни фирми, той не се поддържа, няма тротоар, както и осветление. Ако сокакът стане пътна отсечка, гражданите ще имат удобен достъп до р. Марица, още повече че предстои реконструкция на парк „Марица“. В докладната не се посоча какви средства ще са необходими за това, но се акцентира върху  удобствата, които биха получили димитровградчани, които сега ползват вътрешни улички в кв. „Раковски“, по които играят деца и се разхождат възрастни хора. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете у дома?