25

Искат ли климатици и пелети вместо дърва, питат жителите на община Димитровград 

Проучване дали са склонни да сменят отоплението с твърдо гориво с алтернативно екологично, започва във всички населени места на община Димитровград. Става въпрос за събиране на информация за наличие или липса на интерес, за да може Общината,  да кандидатства по новата програма „Околно среда“.

За да се кандидатства е необходимо в  най-кратки срокове да се събере  предварителна информация за броя и желанията на хората да сметят кюмбетата с климатици или печки с пелети. 

Желаещите трябва да попълнят заявление. То е само за намерение и не никого да кандидатстват за подмяна на отоплителните уреди. Подадената информация ще подпомогне много общината за стартиране на процеса и обосновка на нуждите на общината от нови отоплителни уреди.

Информацията може да бъде предоставена от гражданите  до 31 януари 2023 г. по един от следните начини:

- да бъде попълнена директно онлайн на страницата на община Димитровград - тук. 

- на хартиен носител на следния адрес: 6400, гр. Димитровград, община Димитровград, бул. “Г. С. Раковски” № 15, Гише № 1 „ДЕЛОВОДСТВО и ИНФОРМАЦИЯ“, всеки работен ден от 08:30 до 17:00 часа. Попълнените заявления за намерение могат да се изпращат като писма или да се оставят направо на Гишето без да се завеждат официално (моля, разпечатайте заявлението под статията). 

В Димитровград вече се реализира едни проект на по- чист въздух, по който  много  домакинства смениха печките на твърдо гориво с климатици и котли с пелети. 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?