Следвайте ни

Искат лагерът в Харманли да е затворен и със строг контрол

viber icon

Регистрационно- приемателният център в Харманли да стане от затворен тип, настоява местната структура на „Възраждане“ в  Харманли. В отворено писмо до президента, премиера и председателя на Народното събрание, лидерът на партията в града Даниел Леков и общинският съветник Николай Георгиев искат оставката на председателя на Държавната агенция за бежанците. 

Повод са сигнали от граждани за нарушения на реда в града от страна на пребиваващи в центъра. Настоява се охраната на центъра да бъде поета от  МВР, както и строго спазване на карантинния период на обитателите на Центъра, тъй като идват от страни, в които има непознати за нас заболявания;

Сред исканията са още строго да се спазва реда в лагера, да се води регистър, отразяващ час на напускане и прибиране на обитателите. Предвид зачестилите бунтове и сбивания с ножове, се настоява за строги мерки и недопускане на хладни оръжия в Центъра, се посочва в писмото.

Само преди ден проверка на центъра направиха депутати от ГЕРБ-СДС заради увеличен, според тях, мигрантски натиск. В лагера, който е с капацитет от 4 000 души, в момента има под 400.

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Пенчев

Пенчев

28.07.2021 | 15:33

"Искат оставката на председателя на Държавната агенция за бежанците". И ние всички от ДАБ я искаме!

Отговори
1 1
Penchev

Penchev

28.07.2021 | 18:22

Ти от тия, които са на държавна хранилка и нищо не правиш по цял ден, а в края на месеца чакаш заплатата ли си?

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?