Следвайте ни

Искат кръгово кръстовище край Свиленград 

viber icon

Да бъде изградено кръгово кръстовище в кв. „Капитан Петко войвода“, където се пресичат  Републикански път I-8 с пътища II-88 и II-89. Това поиска община Свиленград на днешното онлайн заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата. 

Участъкът е с най-много ПТП в Свиленград за последните десет години. Директорът на ОД МВР ст. комисар Ангел Цанков заяви, че изграждането на кръгово кръстовище там би подобрило безопасността на движението, би намалило аварийността и възможностите за пътно-транспортни произшествия. Комисията гласува единодушно и подкрепи осъществяването на проекта. 

На воденото от зам. областния управител Митко Петров заседание стана ясно, че за първите 2 месеца от тази година  по пътищата в областта са станали 33 тежки ПТП с 49 пострадали и 1 починал. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?