Следвайте ни

Искат комисия за дърветата, които рушат тротоари Хасково

viber icon

Комисия да провери състоянието на тротоарите в Хасково и да предложи варианти за евентуално премахване или преместване на дървета, които ги разрушават. Това предлага в докладна за предстоящото на 27 т.м. заседание на ОбС съветникът Георги Пеев. 

Както писахме, на много места в града тротоарите са опасни за пешеходците заради повдигнати плочки. На други коренищата на дърветата са ги унищожили.  На ул. “Тракия” няма тротоари, на “Крали Марко” е невъзможно преминаването на колички, допълва картината на зоните за пешеходци докладната. 

Темата с дърветата е чувствителна за обществеността, затова е необходимо обществено обсъждане. Преди това комисия от специалисти трябва да констатира състоянието на тротоарите и да изготви доклад. Той ще начертае своеобразна карта на проблемните места в града и ще даде възможност да се напрани сметка на необходимите  ресурси за решаването им, посочва съветникът.

Ако предложението бъде прието, кметът ще трябва да назначи комисия, която да е готова с доклада до 15 март, а до 15 май да е ясна и количествено- стойностната сметка.

Припомняме, че и на предишното  заседание съветниците се занимаваха с тротоарите. Те приеха предложението на Тодор Кръшков комисия да огледа възможностите на широки тротоари да се направят джобове за коли. Целта е да се разтоварят платната от неправилно паркирани,  заради липсата на места автомобили. 
 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?