Следвайте ни

Искат достъпни за деца с увреждания площадки в Димитровград 

viber icon

До две години детските площадки в Димитровград да бъдат достъпни за малчугани с увреждания. Това предвижда докладна от съветника Калинка Монева от „Движение Заедно за промяната“ до ОбС за предстоящото заседание на ОбС. 

В докладната се предлага да се изготви график, според който за 2 г. площадките за игра да се приведат в съответствие с Наредба на МРРБ от 2009 г.  Има редица изисквания към тях в наредбата. 50 на сто от катерушките трябва да са достъпни за деца с увреждания. Задължителни са оградите, ударопоглъщащите настилки, отделни зони за възрастите и т.н. 

Достъпността за деца с увреждания ще даде възможност и на тях да играят с останалите деца. 

В Хасково вече има площадки, достъпни за деца в колички. Съоръженията бяха монтирани със средства от общината по молба на родители. 

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Аааа

Аааа

25.04.2021 | 20:02

Това беше във предизборната програма на една партия за местните избори през 2019г. Явно толкова нямат идей за свой докладни, че са започнали да ползват други.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?