Следвайте ни

Искат да вкарат в ТВУ хлапе за убийство

viber icon

Хлапе убиец да бъде настанено  във възпитателно училище - интернат. По такова предложение на Окръжната прокуратура в Хасково е внесено искане пред Районния съд от   Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към общината.

Източници на "Марица" обясниха, че става въпрос за 13-годишния Дончо. Защото е непълнолетен, той не е наказателно отговорно лице. Заедно с 14-годишния си братовчед Васил Георгиев и Дончо бяха уличени в убийство по особено жесток и мъчителен начин на 61-годишния Димо Димчев от село Александрово.

Както вече писахме, на 24 т.м. възрастният мъж се скарал на улицата с двамата братовчеди. Заплашил ги с нож, а те започнали да го бият с дървени колове и ритници. Завлекли го под навес и продължили да го налагат. поливали го с вода, за да се освести и продължавали да го млатят. Така възрастният мъж издъхнал от побоя, а момчетата захвърлили трупа му на улицата.

 
В последния работен ден на миналата седмица Хасковският окръжен съд наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" на Васил. Този вторник той не обжалва ареста си пред апелативните магистрати в Пловдив. Така ​през декември ще посрещне 15-тия си рожден ден в килията на следствието.

Вчера от общинската администрация в Хасково са уведомили Окръжна прокуратура-Хасково, че Комисията в състав с председател - правоспособен юрист и двама членове било взето решение да се направи предложение до Районен съд - Хасково за налагане на възпитателна мярка "настаняване във възпитателно училище-интернат“. някога на този вид заведения им викаха Трудово-възпитателни училища (ТВУ). За целта възпитателното дело се изпраща в тридневен срок на районния съд, който насрочва делото по предложението на местната комисия в 14-дневен срок от постъпването му. Районният съд разглежда делото еднолично в съдебно заседание при закрити врата, с призоваване на малолетния, родителите или лицата, които ги заместват, лицата, които защитават неговите права и законни интереси, и прокурор от съответната районна прокуратура. Такава е кондиката.

 

  

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Доволни ли сте от чистотата в Хасково?