Следвайте ни

Искат безплатна "Синя зона" за електрически коли в Хасково

viber icon

Собствениците на изцяло електрически автомобили да ползват безплатно „Синята зона“ в Хасково, искат съветниците Георги Пеев и Светослава Стоянова, като предлагат промени в Наредбата за обществения ред при използване на пътни превозни средства и осигуряване безопасността на движението.

Регистрираните до сега електрически автомобили в общината са едва 3, а тези от категория L7e – 2. Според съветниците обаче гражданите могат да бъдат стимулирани да използват екологичния транспорт.  

В националното ни законодателство няма регламентирани правни норми за безплатното паркиране в градските зони за платено паркиране на изцяло електрически автомобили. В редица общини този въпрос е уреден в подзаконови нормативни актове.

Правото на безплатно паркиране на електрически автомобил ще се удостоверява с карта. За въвеждане на преференцията няма да са необходими финансови средства от Общината. Евентуалните приходи, които няма да влязат в бюджета на „Тролейбусен транспорт“ ЕООД, което управлява „Синята зона“ ще са  незначителни поради малкия брой електроавтомобили. 

Докладната ще бъде разгледана на следващо заседание на ОбС.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви мерки да се предприемат срещу разпространението на коронавируса?