Следвайте ни

Искат арест за наркотрафикант, издирван от Интерпол 

viber icon

Окръжната  прокуратура в Хасково внесе искане в съда за вземане на мярка „временно задържане“ за срок до 40 дни спрямо турски гражданин, издирван с червена бюлетина на Интерпол.

Д.Д., на 61 г е обявен за международно издирване по линия на Интерпол с червена бюлетина по искане на Републиканската прокуратура на Турция. Той е бил задържан на 14 февруари 2020  г. в Хасково, като му е бил наложен арест до 72 часа с постановление на прокурор от ВКП. Според пристигналите документи, преведени на български език ,  е установено, че Д.Д. се издирва във връзка с изпълнение на присъда, постановена през юли 2013 г. от Висш наказателен съд в  Истанбул за трафик на наркотични вещества, по която му е наложено наказание от 23 години, 5 месеца и 7 дни „лишаване от свобода“, с остатък за изтърпяване от 19 години, 3 месеца и 16 дни . Посочено е, че престъплението е извършено на 12 декември 2007 г. и 13 декември 2007 г., в Истанбул. Издадената национална заповед за задържане на Д.Д. от Републиканската прокуратура на е от 14 януари 2016 г.  

Исканата мярка за „временно задържане“ е за срок до 40 дни, като през това време съдебните власти в Република Турция следва да изпратят молбата за екстрадиция на Д.Д.., след което ще се пристъпи към същинското съдебно производство по искането за предаването му. 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Къде ще посрещнете Великден?