Следвайте ни

Искат 50 лв. за еднократна дезинфекция за вход

viber icon

50 лв. струва еднократната  дезинфекция на жилищен вход. Услугата се предлага от професионални домоуправители, каквито все повече  входове ползват, за да няма междусъседски ядове. Препаратът е натриев хипохлорид.

Междувременно от днес Община Хасково предоставя на домоуправителите на жилищните блокове дезинфектанти за почистване на общите части. Заявки за получаване на препаратите се правят на телефони: 

038/ 603 312 или 0885 89 77 41. 

Начинът на ползване на препаратите ще бъде обяснен на домоуправителите.  Количествата, които община Хасково е осигурила са достатъчни, за да се обезпечат многофамилните жилищни сгради в Хасково. Така всеки вход може да получи дезифектант и хората сами да извършат процедурата. 

Още преди дни Община Хасково уведоми, че трябва да започне дезинфекция, като мярка срещу коронавируса, а РЗИ съобщи алгогиритъм, по който това стане ефикасно. 

Подове, дръжки на врати, прозорци, ключове за осветление, бутони на асансьори, парапети, домофони и много други често докосвани с ръцете повърхности в жилищните сгради трябва да се дезинфекцират ежедневно.  

Алгоритъма  вижте тук

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

иванов

25.03.2020 | 09:07

Такива измамници да се гонят незабавно.....Това са едни ограничени тиквеници и нищо повече... Как да обясня на на такива профани какво значи дизенфекционен разтвор !!!!!!!!!!!!!!!!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Къде ще посрещнете Великден?