Следвайте ни

Искат 2-ма служители за ремонти във всяко село

Предложението на "Да за Димитровград" ще се обсъжда на предстоящото заседание на ОбС

viber icon

Във всяко от населените места на община Димитровград да бъдат назначени по двама души за извършване на текущи ремонтни дейности и поддръжка.Това предлага в докладна за предстоящото заседание на ОбС председателят на съветническа група на коалиция „Да за Димитровград“ Стефан Димитров. 

Идеята е да бъдат осигурени 52 души, които да се грижат за приветливия вид на селата. В предложението е записано те да бъдат назначени в структурата на общинската администрация, откъдето да получават и трудовите си възнаграждения.

„През последните години в голяма част от населените места на общината не се прави почти нищо. Улиците са разбити. В някои от тях липсват, както и тротоари. Гробищните паркове са покрити с високи треви. Сградите на читалищата и кметствата имат нужда от ремонт. Пътят до редица села е затруднен заради окаяното състояние на пътната настилка. Липсват паркове. Но липсват и хора, защото не са им осигурени елементарни условия на живот, като канализация, достъп до чиста питейна вода и пр. Проблемите на малките населени места тук са много и не могат да бъдат решени за година или две. Достатъчно е обаче всяка година да се прави по малко, за да са доволни жителите им, за да се убедят, че някой мисли за тях и че не са забравени и от Бога.“, са част от мотивите на Стефан Димитров в докладната.

Като основание за внасянето на докладната се посочва тъжната статистика за обезлюдяване и изчезване на българските села, която е засегнала и област Хасково. Според Димитров, въпреки трудностите, малките населена места могат да бъдат възродени, ако им се осигурят елементарни удобства и приветлива среда.

„Бездействието ще прогони всички. Действията са важни, а не думите. Защото населението на Райново, например, където няма дори магазин, не се вълнува, че спортната зала в Димитровград е голяма и луксозна. Те живеят със собствените си проблеми, които остават нерешени.“, казва още в докладната Стефан Димитров.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще подарите на любимата жена?